Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 25.03.2019. 14:12 |

ADS FBiH: Konferencija „Stručno usavršavanje i razvoj kompetencija“

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. marta (FENA) – U organizaciji Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADS FBiH) – uz finansijsku podršku Vlade Ujedinjenoga Kraljevstva – u Sarajevu je održana Konferencija „Stručno usavršavanje i razvoj kompetencija“.

Konferenciju je otvorio i sudionike pozdravio direktor ADS-a FBiH Refik Begić koji je prisutne informirao o aktivnostima Agencije na području stručnoga usavršavanja državnih službenika, saopćeno je iz ADS-a.

- Jedan od strateških pravaca djelovanja Agencije je ustroj kompetentne i profesionalne javne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine koja pruža učinkovite usluge građanima - naglasio je Begić.

On je govorio i o zakonskom okviru u kojemu djeluje Agencija za državnu službu FBiH pritom ocijenivši da je taj okvir prilično kompliciran. Ustvrdio je da je i fragmentiranost javne uprave u FBiH otežavajuća okolnost za rad Agencije kojoj je na čelu.

Ključne nalaze istraživanja u oblasti javnih nabavki u Bosni i Hercegovini prezentirali su Dragana Kovačević i Saša Radetić. Njihova je temeljna opaska da je oblast javnih nabavki u BiH bremenita manjkavostima koje je potrebno što prije riješiti.

Akreditirani trener pri Nacionalnoj akademiji za javnu upravu Vlade Republike Srbije Tatjana Dragosavac je govorila o razvoju i jačanju trenerskih kompetencija putem koučinga, a šefica Odsjeka za obuku i usavršavanje ADS-a FBiH Samra Ljuca je prezentirala tehnike podučavanja odraslih. Vlastita iskustva u planiranju i realiziranju obuka iznijela je eksterni trener ADS-a FBiH Mila Eminović-Rizvanović.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Predstavljen EU program usavršavanja u kojem učestvuje pet bh. službenika

Agencija za državnu službu organizirala konferenciju "Dobra obuka-bolja uprava"

Radni sastanak direktora Begića sa ministricom pravosuđa i uprave ZHK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel