Kultura     | 13.05.2019. 10:56 |

Bogat program ovogodišnjeg 'Lino-Festa' u Domu mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - Natjecateljski dio 17. festivala dječje pjesme "Lino-Fest 2019" bit će održan 8. juna u "Domu mladih" u Sarajevu, a ovogodišnja tema tog festivala je "Matematika".

- Festival će ponovno okupiti talentirane male pjevače iz cijele regije, koji će interpretirati nove, autorske, dječje pjesme. I ove su godine eminentni skladatelji i pjesnici namjenski napisali pjesme za" Lino-Fest" - kazao je direktor Festivala "Lino-Fest" Željko Gudelj.

Najveća zabava za mališane bit će upotpunjena tematskim izvedbama baletne skupine "Bellarte", zabavnim programom i dodjelama nagrada najboljim izvođačima.

- I ovogodišnji "Lino-Fest" ima za cilj muzički odgoj djeteta, zbližavanje djece iz cijele regije, razvijanje ljubavi prema muzici i kulturi, razvoj dječje mašte te uključivanje djeteta u kulturni život Bosne i Hercegovine - istakla je članica Organizacijskog odbora Festivala Ivana Krstanović. 

Festival "Lino-Fest“ realizira Udruga "Libertas" u saradnji s Udruženjem "Facultas za prosperitet mladih", uz podršku Podravke BiH.

Karte za 17. festival dječje pjesme "Lino-Fest 2019" moći će se nabaviti od 20.maja na blagajni "Centra Skenderija", saopćili su organizatori. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Udruga Libertas upriličila izložbu pisanica na Facebooku

Virtualni program 'Uskrsna online izložba pisanica'

Udruga Libertas i dogradonačelnik Sarajeva Milan Trivić gosti 'Šokačkog sijela'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu