Kultura     | 24.07.2019. 14:54 |

Ljevak odgovorila na prozivke Koordinacije boračkih udruženja Općine Novi Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. jula (FENA) – V.d. direktorice Televizije Kantona Sarajevo Kristina Ljevak saopćila je danas kako je film “Tužitelj, branitelj, otac i sin” premijerno prikazan u okviru posljednjeg izdanja Modula Memorije te je nakon toga, a prije nego na TVSA, emitiran i u programu TV1.

- S obzirom na to da je Modul Memorije kreiran u namjeri čuvanja kulture pamćenja na genocid i agresiju, jasno je da se film koji vrijeđa žrtve genocida ili negira genocid najprije nije mogao naći u programu te značajne manifestacije – navodi Ljevak u reagiranju na zahtjev Koordinacije boračkih udruženja Općine Novi Grad Sarajevo da podnese ostavku zbog emitiranja navedenog filma 11. jula na TVSA u specijalnom cjelodnevnom programu posvećenom sjećanju na žrtve genocida.

Ljevak je u prilogu dostavila i saopćenje direktora Internacionalnog pozorišnog festivala MESS i umjetničkog direktora Modula Memorije Nihada Kreševljakovića, u kojem objašnjava da je film „Tužitelj, branitelj, otac i sin“ bugarske i evropske rediteljice Iglike Trifonove nastao na temelju istinite priče o haškom suđenju zapovjedniku snaga vojske bosanskih Srba a pod optužbom za zločin genocida počinjenog u Bosni.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

OMS Zenica - Nasilje nema opravdanja, posebno važna spremnost da svi zajedno radimo na prevenciji

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu