Sport     | 03.02.2020. 09:52 |

Savez klizačkih sportova BiH u februaru organizuje niz aktivnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, uz saradnju i podršku Fonda solidarnosti Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, Olimpijskog Komiteta BiH i Međunarodne klizačke unije, od 8. do 16. februara ove godine u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra) organizirat će nekoliko takmičenja, kurseva, seminara i drugih aktivnosti.

Centralni događaj je međunarodno takmičenje u brzom klizanju (short track) "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2020", koje će biti održano 8. i 9. februara, uz učešće 60 brzoklizača iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i BiH, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Nakon završetka međunarodnog takmičenja, bit će održano Državno prvenstvo BiH u umjetničkom i brzom klizanju.

Od 9. do 16. februara na rasporedu je Tehnički kurs za trenere. Prijavljeno je deset polaznika iz BiH i dva iz Hrvatske.

Kurs će voditi pet predavača iz umjetničkog klizanja koji dolaze iz Njemačke, Austrije, Hrvatske i Srbije. Na seminaru će učestvovati i reprezentativci BiH i Hrvatske, kao i jedan broj mlađih klizača.

Predavanje će održati i predstavnici Antidoping agencije BiH.

Savez klizačkih sportova BiH će organizaovati i sudijski seminar, a obuku će držati službene osobe Međunarodne klizačke unije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju Tarik Omeragić nastupio na Svjetskom kupu u Dresdenu

Nastupi reprezentativca BiH u brzom klizanju Omeragića i Muzaferovića

BiH 4. decembra obilježava Svjetski dan klizanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo