Kultura     | 03.02.2020. 13:42 |

Premijera predstave 'Huzur' u petak u Narodnom pozorištu u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. veljače (FENA) - Premijerna izvedba predstave "Huzur" autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne, održat će se u petak, 7. veljače na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u 20 sati.

 "Huzur" donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna, a sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije, priopćeno je iz NP u Mostaru.

 U predstavi igraju Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić. Dramatizaciju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju Tomaž Marolt i Alma Lapajne, kostimografiju Alma Lapajne, a glazbu Rambo Amadeus.

 U povodu premijere, u srijedu, 5. veljače u "Studiju 64" NPM-a u 10 sati održat će se konferencija za novinare na kojoj će prisustvovati redateljica Alma Lapajne, direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Almir Mujkanović, umjetnički direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Emir Spahić, te ansambl predstave.

 Prva repriza predstave održat će se u subotu, 8. veljače, nakon čega će izvedba biti održana 14. i 21. veljače.

 Na repertoaru Pozorišta u veljači su i predstave "Ajmo na fuka", koja je na programu u srijedu 19. veljače, i predstava "Što te nema", na rasporedu u petak, 28. veljače.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu