Bosna i Hercegovina     | 17.03.2020. 18:47 |

Turković pozvala na striktno pridržavanje uputa protiv širenja koronavirusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković je pozvala sve građane, kao i strane državljane koji po raznim osnovama borave u Bosni i Hercegovini, da se striktno pridržavaju uputa vezanih za odgovorno preventivno djelovanje protiv širenja bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19).

U Ministarstvu vanjskih poslova BiH je 15. marta uspostavljen Krizni štab, čiji je zadatak prikupljanje i obrada svih relevantnih informacija iz inostranstva i zemlje o širenju i prevenciji virusa COVID-19, te informiranje i davanje preporuka za djelovanje rukovodstvu Ministarstva vanjskih poslova BiH i drugim nadležnim institucijama.

O svim prikupljenim informacijama u vezi sa COVID-19 virusom, koje su od javnog značaja, MVPBiH će i dalje putem sredstava informiranja pravovremeno obavještavati javnost.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH otvorilo je i dežurnu telefonsku liniju i e-mail adresu, na koje, u slučaju hitne situacije vezane za pandemiju COVID-19, mogu da se jave državljanke i državljani Bosne i Hercegovine iz inozemstva i zemlje, kao i strana lica sa prebivalištem u BiH.

Dežurni kontakt telefon je: +387 33 281 309; e-mail: emergency@mvp.gov.ba.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH apelira na sve državljane Bosne i Hercegovine, koji se trenutno nalaze u drugim državama, da odgode dolazak u BiH u narednom periodu. Sve one koji su u BiH pozivamo da ne putuju u inostranstvo.  Upućujem apel da zaštitite sebe i svoje najbliže, naročito djecu i svoje starije članove domaćinstva, komšije, prijatelje i kolege-ice, na najbolji mogući način, a pridržavajući se uputa epidemioloških službi – navodi ministrica Turković, saopćeno je iz MVP-a BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Turković i Cavusoglu o jačanju ekonomskih odnosa te realizaciji započetih projekata

Turković i Fajon - Slovenija kontinuirano podržava evropski put BiH (VIDEO)

Stabilnost u regiji, jačanje ruskog uticaja i reforme u fokusu sastanka Fajon i Turković

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu