Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost GS-a

Saopćenje

Zastupnici Predstavničkog doma FBiH Nihad Čolpa, Bahrudin Šarić i Hasan Muratović danas su u Tuzli potpisali izjave o formiranju  zastupnicki klub Građanskog saveza u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Predsjednik kluba će biti Hasan Muratović, a zamjenik Bahrudin Šarić.

Nakon formiranja Gradske organizacije Građanskog saveza Živinice koja broji preko 1400 članova, tokom nekoliko prethodnih dana izvršene su pripreme za formiranje Gradskog odbora Građanskog saveza Tuzla, kao i formiranje inicijativnih odbora u nekoliko opština i gradova na Tuzlanskom kantonu, te formiranje kantonalne organizacije GS-a, poručili su iz Građanskog saveza.

U Tuzlanskom kantonu imamo identičnu situaciju kao u Kantonu Sarajevu, lijeve i građanske stranke su podijeljene i pogubljene. Jedni su otišli pod kišobran SDA, dok drugi funkcioniraju kao privjesak ljudi koji su napustili SDA. Uvjeren sam da GS, kao i mnogi građani koji su razočarani u ono što im se danas nudi, nisu usamljeni u potrazi za trećim putem. Okupljanje u treći put je jedini izbor ako želimo da spriječimo Srbijanski scenarij, a to je nestanak lijevih i građanskih stranaka. Danas smo dobili veliko pojačanja u borbi za opstanak lijeve i građanske ideje, izjavio je predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.