Stranačke aktivnosti     | 11.06.2020. 12:10 |

Saopćenje za javnost GS-a

FENA Saopćenje

Zastupnici Predstavničkog doma FBiH Nihad Čolpa, Bahrudin Šarić i Hasan Muratović danas su u Tuzli potpisali izjave o formiranju  zastupnicki klub Građanskog saveza u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Predsjednik kluba će biti Hasan Muratović, a zamjenik Bahrudin Šarić.

Nakon formiranja Gradske organizacije Građanskog saveza Živinice koja broji preko 1400 članova, tokom nekoliko prethodnih dana izvršene su pripreme za formiranje Gradskog odbora Građanskog saveza Tuzla, kao i formiranje inicijativnih odbora u nekoliko opština i gradova na Tuzlanskom kantonu, te formiranje kantonalne organizacije GS-a, poručili su iz Građanskog saveza.

U Tuzlanskom kantonu imamo identičnu situaciju kao u Kantonu Sarajevu, lijeve i građanske stranke su podijeljene i pogubljene. Jedni su otišli pod kišobran SDA, dok drugi funkcioniraju kao privjesak ljudi koji su napustili SDA. Uvjeren sam da GS, kao i mnogi građani koji su razočarani u ono što im se danas nudi, nisu usamljeni u potrazi za trećim putem. Okupljanje u treći put je jedini izbor ako želimo da spriječimo Srbijanski scenarij, a to je nestanak lijevih i građanskih stranaka. Danas smo dobili veliko pojačanja u borbi za opstanak lijeve i građanske ideje, izjavio je predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu