Regija     | 24.06.2020. 11:03 |

Odbačena prijava protiv Subotičana koji je uz hrvatsku zastavu slušao Thompsona

FENA Internet

SUBOTICA, 24. lipnja (FENA) - Više javno tužiteljstvo u Subotici odbacilo je kaznenu prijavu protiv I. M. koji je na pravoslavni Uskrs istaknuo hrvatsku zastavu na terasi stana i glasno puštao Thompsonove pjesme.

U prijavi za izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje i nesnošljivosti navedeno je da je "isticanjem zastave i emitiranjem nacionalističkih pjesama kontroverznog hrvatskog pjevača 51-godišnji Subotičan uznemirio građane u stambenoj četvrti Prozivka".

"Muškarcu iz Subotice, međutim nije dokazano djelo za koje se teretio – u tužiteljstvu navode da isticanje zastave druge države nije kazneno djelo, kao i da svjedoka za emitiranje, kako se tvrdilo nacionalističkih pjesama, nije bilo", prenosi Hina pisanje portal Subotica.com.

Prijava je odbačena jer nema elemenata kaznenog djela, izjavio je zamjenik višeg javnog tužitelja u Subotici Branislav Rankov, dodavši da su saslušani svi svjedoci ali da nitko nije čuo pjesmu pjevača Thompsona "što je bila ključna stvar u predmetu".

Kao zanimljivost portal Subotica.com prenosi da je na terasi stana I. M. već nekoliko tjedana izvješena srpska trobojka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novi subotički biskup Fazekas: Podržavat ću hrvatsku zajednicu

Lutkarsko kazalište Mostar gostuje na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Subotici

Brnabić: Srbija prepoznaje prostor za unaprjeđenje odnosa s Hrvatskom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu