Kultura     | 08.09.2020. 09:53 |

U pripremi predstava 'Mladi u doba korone'

FENA Saopćenje

ZENICA, 8. septembra (FENA) - Studio Teatar, uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT, počeo je s realizacijom projekta „Mladi u doba korone – Mladi kreativci za svoju generaciju“, a riječ je o produkciji predstave radnog naziva „Mladi u doba korone“  čije je premijerno izvođenje planirano za novembar u Zenici. 

Predstava, u režiji Lane Delić, zamišljena je kao spoj glume, muzike i plesa, a tekst, na kojem radi Mirza Begović,  će nastajati u samom procesu  kreiranja predstave.

Predstava „Mladi u doba korone“ otvoreno će govoriti o psiho-fizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID-19, te će na specifičan način analizirati pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Muhamed Limić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić.

Osim u Zenici, predstava će u novembru igrati i u Sarajevu, a planirana je i bosanskohercegovačka turneja, najavili su iz Studio teatra Zenica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu