Stranačke aktivnosti     | 10.09.2020. 14:45 |

Saopćenje za javnost GO SDS Banja Luka

FENA Saopćenje

Zdravlje djece i poštovanje mjera zaštite u školama i na svim drugim mjestima ne mogu biti „stvar odgovornosti pojedinca“, kako je to izjavio ministar zdravlja Alen Šeranić, nego moraju biti predmeti sankcija koje izriču nadležne službe, poručili su iz Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Kažu da malokrvna reakcija ministra na slučajeve nepoštovanja mjere zaštite do kojih je došlo prilikom zloupotrebe djece u svrhu političke promocije u Banjaluci, a i drugim lokalnim zajednicama, budi malo nade da će republičke institucije istrajati na poštovanju mjera koje su same donijele.

Izostanak javne osude i sankcija u ovim slučajevima, navode u GO SDS Banjaluka, treba tražiti u činjenici da su organizatori ovih događaja funkcioneri vladajućih stranaka.

„Političari bi trebali biti sankcionisani na isti način kako je kažnjeno hiljade građana Srpske koji se nisu pridržavali mera za borbu protiv korone“, smatraju u GO SDS Banjaluka.

Prema njihovom mišljenju bi se povodom učestalih slučajeva izlaganja djece zdravstvenom riziku od strane političara u Banjaluci morao oglasiti i Gradski štab za krizne situacije.

„U proteklim danima članovi vladajućih partija u Banjaluci su dobijali stranačke direktive u kojima se zahtijevalo prisustvo njih i njihove djece na otvaranju igrališta i stranačkoj podjeli školskog materijala“, kažu u GO SDS Banjaluka.

Upozoravaju da će se ovakve stvari ponavljati, ukoliko izostane energična reakcija institucija i ističu da zdravlje djece mora biti iznad interesa bilo koje stranke ili pojedinca.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu