Ekonomija     | 17.12.2020. 14:51 |

Proširena turistička ponuda Stoca uz pomoć projekta Via Dinarica

FENA Saopćenje

STOLAC, 17. prosinca (FENA) - Općina Stolac i Javna ustanova Radimlja sudjeluju u projektu Via Dinarica s ciljem uspostavljanja suradnje na unaprjeđenju turističke infrastrukture i proširenju ponude turističkih usluga duž staza Via Dinarica.

Ravnateljica Javne ustanove Radimlja Maja Lopin naglasila je kako je riječ o velikom projektu koji se provodi kroz četiri faze i ima mnogo aktivnosti koje će turističku ponudu Stoca podići na veću razinu.

"Ovih dana uspješno je završila prva faza projekta. Druga faza će biti uskoro gotova, a ona se dijeli na dva korisnika iz općine Stolac, koji su uspješno napisali i osmislili projekt. Treća i četvrta faza su planirane u 2021. godini", kazala je Lopin i istaknula kako su iznimno sretni što je Općina Stolac odabrana da sudjeluje u tom projektu jer će Stocu donijeti brojne novitete i pogodnosti koji će turističku ponudu te općine učiniti primamljivijom.

Prvom fazom projekta urađene su mnogobrojne aktivnosti - biciklistička ruta gdje je nasut dio puta, izgrađen je vidikovac za odmor biciklista i pripremljen je teren, prilagođena je nekropola Boljuni te dio PP potrebama cikloturista i izrađeni su i postavljeni mobilijari duž staze koja obuhvaća informativne table, putokaze, klupe, stolove i ostalo.

U prvoj fazi projekta naglasak je stavljen na nekropolu stećaka Boljuni te je očišćeno raslinje dijelom puta od skretanja za Boljune do Londže, nabavljeni su bicikli i potrebne biciklističke opreme, pripremljen je terena za postavljanje osmatračnice za životinje, uređen je WC na Boljunima, uređen je okolni prostor oko bunara Neveš i pripremljen je teren za postavljanje drvenog odmorišta.

Voditelj projekta Tomislav Prkačin, iz Službe za graditeljstvo, prostorno uređenje, zaštitu okoliša i obnovu Općine Stolac, smatra kako će aktivnosti koje su odrađene i one koje slijede Stolac učiniti atraktivnijim mjestom za turiste.

"Iznimno je važno što Stolac neće biti samo mjesto za posjet raznih kulturnih i povijesnih znamenitosti nego i turističko mjesto gdje će se turisti moći odmoriti u prirodi, promatrati grad, istraživati i voziti bicikl u prirodi. Ovakvim aktivnostima Stolac će nastojati proširiti svoju turističku ponudu", kazao je Prkačin.

Projekt Via Dinarica implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu