Bosna i Hercegovina     | 31.12.2020. 13:29 |

Vlada BPK finansira projekt rekonstrukcije cjevovoda u Gradu Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 31. decembra (FENA) – Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović potpisali su danas ugovor o korištenju i namjenskom utrošku odobrenih sredstava za sufinansiranje prve faze projekta rekonstrukcije potisnog cjevovoda, od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik.

Za realizaciju ovog projekta iz Budžeta BPK Goražde izdvojena su namjenska sredstva od vodnih naknada za 2020. godinu u iznosu od 312.000KM i, kako je istaknuto, bit će doznačena nakon dostavljanja izvještaja o namjenskom utrošku Gradske uprave Grada Goražde.

- Radi se o jednom od najznačajnijih projekata za Grad Goražde, ali i BPK Goražde kako bi se konačno riješio gorući problem vodosnabdijevanja svih stanovnika Grada Goražde. Ponosni smo što smo mogli pružiti finansijsku podršku ovom projektu i izdvojiti značajna sredstva, koja će se kontinuirano uplaćivati na račun Gradske uprave Grada Goražde po okončanim situacijama i moraju se namjenski utrošiti. Očekujemo da ćemo u 2021. godini imati još projekata koje ćemo zajednički realizirati u interesu svih građana kako Grada Goražde tako BPK - kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Po riječima gradonačelnika Goražda Ernesta Imamovića, doznačavanjem sredstava sa viših nivoa vlasti bit će okončana prva faza projekta. Naglasio je da je potrebno uraditi drugu i treću fazu po projektnim aktivnostima što iziskuje vrijeme, kako bi se riješio kompletan problem potisnog cjevovoda u Gradu Goražde.

- Uz ova sredstva sa kantonalnog nivoa i doznačena sredstva za federalnog nivoa riješit ćemo prvu fazu projekta. BPK Goražde će vršiti doznaku finansijskih sredstva po urađenoj situaciji, a ne kako je to bilo u prošlosti da se prebaci kompletan iznos bez kontrole i uvida u direktno investiranje. Prema podacima, Grad Goražde je trenutno finansijski preopterećen, ali ćemo uz racionalizaciju troškova i nadam se, podršku BPK Goražde i FBiH, uspjeti finansirati osnovne obaveze koje smo obećali građanima - kazao je gradonačelnik Grada Goražde Ernest Imamović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu