Regija     | 04.01.2021. 16:34 |

Dan žalosti i sutra u Hrvatskoj u povodu stradanja osmero mladih iz Posušja

FENA Agencije

ZAGREB, 4. siječnja (FENA) – Hrvatska vlada proglasila je i sutrašnji dan, Danom žalosti u Republici Hrvatskoj u povodu tragičnog stradanja osmero mladih pripadnika hrvatskog naroda u BiH u novogodišnjoj noći.

"Mislim da je jedna poruka solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske, ispravna odluka", rekao je hrvatski premijer Plenković te dodao da su odluku podržali i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović te predsjednik Hrvatskoga sabora Goran Jandroković, prenijela je Hina.

Inače, trodnevnu žalost proglasila je Zapadnohercegovačka županija, u BiH je Dan žalosti proglašen 2. siječnja dok je u Federaciji BiH danas, 4. siječnja Dan žalosti.

Podsjećamo, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja u petak, 1. siječnja, u jutarnjim satima pronađeno je osam tijela mladih ljudi. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Šestero preminulih Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković pokopano je danas u Rakitnu, a Mirela Rezo i Stjepan Jukić pokopani su u nedjelju u Posušju. Svi su bili devetnaestogodišnjaci.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu