Bosna i Hercegovina     | 29.01.2021. 13:45 |

Venecijanska komisija priprema mišljenje o Nacrtu zakona o VSTV-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Europska komisija za demokraciju putem prava Venecijansko povjerenstvo priprema Mišljenje o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću, na zahtjev Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine.

U tom kontekstu održan je sastanak sa vlastima Bosne i Hercegovine.

Ispred Ministarstva Pravda BiH sastanku su nazočili ministar Josip Grubeša, zamjenik ministra Nezir Pivić, te tajnik ministarstva Željko Bogut.

Sastanku su nazočili i ministar pravde FBiH Mato Jozić, te ministar pravde RS Anton Kasipović.

Delegaciju Venecijanskog povjerenstva čine tri izvjestitelja Veronika Bilkova, član za Češku, Nicolae Esanu, zamjenski član za Moldaviju, i James Hamilton, neovisni stručnjak, bivši član za Irsku, kao i članovi Tajništva Martina Silvestri i Tanja Gerwien.

Tijekom svog obraćanja ministar Grubeša se zahvalio prisutnima na organizaciji sastanka, posebno efikasnosti i brzini u odnosu na prijem Nacrta od strane Ministarstva pravde BiH.

Imajući u vidu sastav delegacije, a na upite Venecijanskog povjerenstva, objasnio je ustavnu strukturu BiH i nadležnosti pojedinih ministarstava pravde.

Nakon detaljnog analiziranja odredbi Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u, predloženih konstruktivnih komentara, argumenata i razmjenjenih mišljenja sastanak je uspješno zaključen, a spomenuto Mišljenje će biti dostavljeno na usvajanje na 126. plenarnom zasjedanju Venecijanskog povjerenstva, 19. – 20. ožujka 2021.

Ekspertiza se pruža u okviru Mehanizma za koordinaciju ekspertiza u okviru zajedničkog programa EU / VE „Horizontal Facility II“ , sufinanciran od strane Vijeća Europe i Europske unije, a koji provodi Vijeće Europe, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu