Kultura     | 09.02.2021. 14:17 |

Husić-Mehmedović i Toudic: Podrška programima sticanja dualne diplome

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. februara (FENA) - Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Melika Husić-Mehmedović i ambasadorica Republike Francuske u BiH Christine Toudic i razgovarale su danas o mogućim projektima saradnje i jačeg akademskog povezivanja Francuske i BiH.

Među temama o kojima se danas razgovaralo je i ujednačavanje novog zakona o visokom obrazovanju s evropskim pravnim okvirom u kojem se, prema riječima ministrice Husić-Mehmedović, očekuje i podrška međunarodne zajednice i ambasada zemalja Evropske unije.

Jačanje saradnje s Univerzitetom u Sarajevu i Filozofskim fakultetom - Katedrom za francuski jezik, bila je također tema sastanaka s ambasadoricom Toudic.

- Danas smo pokazali uzajamni interes i potrebu uspostavljanja zajedničkih smjerova i studija, kako bi se i ovdje stekli uvjeti za sticanje dualne diplome, po uzoru na slične programe koji već postoje na Univerzitetu u Sarajevu i na privatnim univerzitetima. Govorilo se o mogućnosti pokretanja bar jednog smjera ili jednog programa na francuskom jeziku, koji će nuditi dualnu diplomu s nekim francuskim univerzitetima - istakla je ministrica Husić-Mehmedović, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu