Ekonomija     | 08.03.2021. 15:12 |

U Širokom Brijegu prezentacija turističkog projekta MAPPAE

FENA Cvita Kusić

ŠIROKI BRIJEG, 8. ožujka (FENA) - Prezentacija projekta MAPPAE (Medicinal and Aromatic Plants Pathways Across Europe - Putevi ljekovitog i aromatičnog bilja diljem Europe) održat će se u srijedu, 10. ožujka u 16.30 sati u dvorani Hotela park u Širokom Brijegu.

Riječ o turističkom projektu koji ima za cilj stvoriti multisenzorne, turističke i kulturne tematske rute, povezujući europska odredišta ujedinjena zajedničkom tradicijom na polju ljekovitih i aromatičnih biljaka u šest europskih država - Italija, Francuska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Malta i Cipar. 

U okviru projekta isplanirano je 12 itinerara dizajniranih za uživanje u svijetu aromatičnog bilja i mirisa, po dva u svakoj zemlji. 

Kroz projekt su razvijeni digitalni alati kao što su web portal, video i multimedijski sadržaj te posebna aplikacija koja koristi inovativne mobilne tehnologije.

Partneri na projektu su: Associazione Le Terre dei Savoia (Italija), Heritage Srl (Italija), WAWU (Francuska), Troodos Network (Cipar), Zamjenik Ministra turizma Cipra (Cipar), Miomirisni Otočki Vrt (Hrvatska), Gradsko vijeće grada Gharb (Malta) i Kadar d.o.o. (Bosna i Hercegovina).

Projekt je sufinanciran iz programa COSME Europske unije.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu