Svijet     | 11.05.2021. 14:56 |

Erdogan s čelnicima Malezije i Katara o izraelskim napadima na Palestince

FENA Internet

ANKARA, 11. maja (FENA) - Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je telefonom sa čelnicima Malezije i Katara o izraelskim napadima na Palestince.

U saopćenju kabineta turskog predsjednika navodi se da je Erdogan s kraljem Malezije Abdullahom Ri'ayatuddinom Al-Mustafom Billahom razgovarao o bilateralnim odnosima te o napadima Izraela na džamiju Al-Aksa i Palestince.

Erdogan je tokom razgovora kazao da ”trebaju biti jedno srce i jedan glas protiv nasilja i tiranije Izraela nad Palestincima”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Napomenuo je da vjeruje da će Turska i Malezija blisko sarađivati o tom pitanju na svim međunarodnim platformama, prvenstveno u Ujedinjenim narodima (UN) i Organizaciji Islamske saradnje (OIC).

Erdogan je danas o izraelskim napadima na džamiju Al-Aksa i Palestince telefonom razgovarao i sa katarskim emirom Tamimom bin Hamadom Al Thanijem.

Turski predsjednik je tom prilikom istakao da su vrlo važne aktivnosti koje će Turska i Katar zajedno poduzeti u cilju mobilizacije zemalja regiona i međunarodne zajednice protiv napada Izraela na Al-Quds (Jerusalem), džamiju Al-Aksa i Palestince.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu