Bosna i Hercegovina     | 04.06.2021. 19:19 |

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS osigurat će potrebna sredstva za pripremu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. juna (FENA) - Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović održala je danas sastanak s predstavnicima Prirodno-matematičkog fakulteta Sarajevo, profesorima i direktorima srednjih škola na kojem se razgovaralo o učenicima koji su ostvarili plasman na međunarodna takmičenja.

Na sastanku su svi akteri naglasili kako bi se talenat koji su iskazali ovi učenici obavezno trebao nastaviti njegovati, ali ih i usmjeravati u njihovom budućem školovanju.

Istaknuto je da će resorno ministarstvo i dalje kontinuirano provoditi aktivnosti na afirmaciji izvrsnosti učenika Kantona Sarajevo koji svojim znanjem na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na svjetskim takmičenjima.

Posebno je naglašeno kako se Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS osigurati potrebna sredstva za pripremu i učešće učenika sarajevskih škola na olimpijadama.

- U okviru obrazovne reforme razvit će se poseban program podrške takmičarima - najavila je ministrica Hota-Muminović na ovom sastanku, te uputila iskrene čestitke ovim učenicima, njihovim roditeljima i profesorima, te poručila im da svojim primjerom nastave biti uzor i pozitivan primjer u društvu, saopćila je Služba za protokol i press KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu