Sport     | 05.08.2021. 21:04 |

Remi Elfsborga i Veleža u Borasu

FENA Vanja Tolj

BORAS, 5. augusta (FENA) - Fudbaleri švedskog Elfsborga i Veleža iz Mostara ogugrali su neriješeno (1:1) u prvom susretu trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige. 

Mostarci su ponovo odigrali odličan meč i pokazali da se mogu nositi s protivnicima koji su "na papiru" jači od njih. 

Nakon što su u drugom pretkolu eliminisali grčki AEK, "Rođeni" su se nakon večerašnjeg remija doveli u odličnu situaciju da iduće sedmice na stadionu"Grbavica" u Sarajevu ostvare pobjedu i izbore playoff takmičenja. 

Rođeni su u prvom poluvremenu odlično nosili s favorizovanim domaćinom, a odličnu igru krunisali su u 32. minutu kada je Slaviša Radović nakon ubačaja iz kornera i zatresao mrežu švedskog tima.

Ipak, samo tri minuta kasnije domaćin dolazi do poravnanja nakon greške odbrane gostiju koju je na najbolji način za izjednačenje iskoristio Frick.

U drugom poluvremenu gledaoci su mogli vidjeti ravnopravan meč, a najbolju šansu za Velež u 90. minutu imao je Radovac, čiji udarac odlazi tik pored stative gola domaćeg tima. 

"Rođeni" su imali nekoliko dobri kontranapada, međutim izostala je završnica te je meč okončan remijem. Ipak, Velež može biti zadovoljan igrom i rezultatom koji mu daje pravo da se nada prolasku u iduću fazu takmičenja, gdje bi igrali protiv pobjednika duela Luzern - Feyenoord.

Revanš susret na rasporedu je idućeg četvrtka na stadionu "Grbavica" u Sarajevu. 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti