Bosna i Hercegovina     | 26.08.2021. 13:16 |

Bajtarević: Zašto Elektrodistribucija Zenica isključuje struju općini Kakanj

FENA Saopćenje

ZENICA, 26. augusta (FENA) - Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević je od Elektrodistribucije Zenica zatražio informaciju u vezi učestalih neplanskih i planskih isključenja električne energije na području Kaknja.

Time se, kazao je u dopisu Bajtarević, unosi nemir među građane, ali i nemir u oblasti privrede, s obzirom na to da je postalo nemoguće sa sigurnošću planirati dnevne obaveze.

- Posebno zabrinjavaju najave planskih isključenja koja često obuhvataju po 10 i više naselja u vremenskim intervalima od više sati - ističe on.

Ta saopštenja o planskim isključenjima, dodaje, su štura i ne sadrže nikakva pojašnjenja koja bi ukazivala na nužnost i hitnost planiranih radova što nikako nije u skladu sa dobrom praksom njegovanja otvorenosti i partnerskog odnosa prema kupcima električne energije.

- Ukoliko se radi o nužnim radovima na novim priključcima, molimo vas za pojašnjenje da li je nužno najaviti i izvršiti isključenje cijelog naselja, kvarta ili ulice – stoji u dopisu Bajtarevića.

Načelnik je izrazio nadu da će sugestije biti shvaćene kao izraz želje da građani Kaknja i kupci električne energije budu bolje i adekvatnije informisani i da se tako gradi zajedničko partnerstvo, saopćeno je iz Pressa Općine Kakanj.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu