Ekonomija     | 24.09.2021. 20:08 |

Vlada KS dobila odobrenje za organizaciju učešća bh. privrednika na EXPO 2020

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Ministarstvo privrede i Vlada Kantona Sarajevo dobili su pozitivan  odgovor od organizatora najprestižnijeg svjetskog sajma poduzetništva u Dubaiju - EXPO 2020 za učešće Kantona Sarajevo u organizaciji predstavljanja privrednika ovog kantona i BiH na tom velikom međunarodnom privrednom sajmu.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić osvrnuo se na aktivnosti i inicijative koje su prethodile ovakvom odgovoru iz Dubaija.

- Vlada Kantona Sarajevo uputila je 14. septembra 2021. godine  pismo namjere organizatoru Dubai - EXPO 2020, gospodinu Omaru Shehadehu, glavnom menadžeru za međunarodne učesnike, u kojem je izrazila želju i namjeru da bude jedan od organizatora učešća privrednika na ovoj svjetskoj izložbi poduzetništva - kazao je ministar Delić.

Dodao je da se  Shehadehu obratio Vladi KS  pismom 23. septembra 2021. godine  u kojem ističe svoje zadovoljstvo uputiti  Vladi KS odobrenje za organizovanje učešća na predstojećem sajmu Dubai - EXPO 2020,  a što su članovi Vlade KS danas zvanično i službeno prihvatili na svojoj sjednici.

Vlada je zadužila ministarstva privrede i finansija, te Turističku zajednicu Kantona Sarajevo da, svako u okviru svoje nadležnosti, pristupi realizaciji aktivnosti vezanih za učešće na ovoj svjetskoj privrednoj izložbi.

Vlada KS je zadužila Turističku zajednicu KS da sa nadležnim ministarstvima usaglasi ugovorne odredbe i okvirnu finansijsku procjenu sredstva potrebnih za učešće na navedenoj izložbi koja će trajati od 1. oktobra ove godine do 31. marta 2022. godine, te da usaglašeni tekst ugovora i finansijsku procjenu sredstava dostavi Vladi Kantona Sarajevo na saglasnost.

Ministar Delić je istakao da će i ostali nivou vlasti, entitetski i državni, kao Distrikt Brčko biti pozvani da daju svoj doprinos u organizaciji što boljeg predstavljanja bh. privrednog preduzetništva na najpoznatijem svjetskom privrednom sajmu u Dubaiju, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Premijer Uk donirao cipele i pozvao građane da se priključe projektu 'Stazom sjećanja 11.451...'

Vlada KS donijela nove Pedagoške standarde i normative za osnovno i srednje obrazovanje

Vlada KS utvrdila programe za ovu godinu - Za poticaje zapošljavanju više od 13 miliona KM

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti