Sport     | 14.10.2021. 10:53 |

Pandža: Mladost je stabilan domaćin, ali imamo svoje šanse za trijumf

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 14. oktobra (FENA) – Košarkaši zeničkog Čelika, nakon dvomjesečnih priprema te 12 odigranih kontrolnih utakmica, novu sezonu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine otvaraju gostovanje kod Mladosti u Mrkonjić Gradu.

Susret se igra u nedjelju, 17. oktobra sa početkom u 19.00 sati, a trener zeničkog tima Josip Pandža ističe kako se nadaju uspjehu.

-Zbog svih nejasnoća oko početka sezone, mi smo u pogonu već dva mjeseca. Odigrali smo i 12 kontrolnih utakmica, od koji smo dobili osam, a izgubili četiri.

Što se tiče gostovanja kod Mladosti, znamo da će to za nas biti teško gostovanje. Utakmica je prvog kola pa može biti puno neočekivanih situacija, a i radi se o kvalitetnoj i ekipi koja je jako stabilna na svom terenu. Sasvim sigurno, imat će i veliku podršku sa tribina, jer svi su se zaželjeli košarke pa je očekivati i dosta gledalaca na tribinama - ističe Pandža.

Njegov je tim, tokom ljetne pauze, pretrpio određene izmjene pa će biti zanimljivo vidjeti i kako će funkcionirati u prvom ovosezonskom službenom meču. Neće se, najavljuje, predati nego će pokušati "dobrom igrom iz minute u minutu" doći u priliku za trijumf na startu sezone.

-Sklopili smo novi, puno mlađi tim. Svakako da nam je pojačanje Nedim Buza iz Sparsa, koji ima i kvalitet i iskustvo.

Uz to smo doveli i tri mlada igrača, mlađe reprezentativce Emira Čerkezovića (Gradina Srebrenik), Harisa Dedajića (Sloboda Dita Tuzla) i Stefana Simanića (posudba iz Igokee). Njima, ipak, ne bih stavljao teret pojačanja. Ipak se radi o mladim igračima, koji su željni dokazivanja i koji bi trebali rasti sa ekipom - naglašava Pandža.   

Čelik je za narednu sezonu uspio produžiti ugovor s crnogorskim centrom Milivojem Božovićem, koji je bio najkorisniji igrač regularnog dijela Prvenstva BiH (MVP), u kojem je Čelik, kao povratnik, osvojio treće mjesto te izborio plasman u Ligu 6.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Čerkezović napustio Zenicu, Čelik ostao sa samo četiri košarkaša

Križanović iz Čelika prešao u Travnik, zenički klub ostao sa samo pet košarkaša

Čelik napustila još dva košarkaša, moguća odgoda preostala dva meča do pauze

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu