Ekonomija     | 03.11.2021. 16:11 |

BBI banka potiče razvoj poduzetništva u Općini Novo Sarajevo

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 3. novembra (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i predsjednica Uprave BBI banke Emina Šišić danas su potpisali Ugovor o saradnji i uspostavljanju subvencionirane linije finansiranja.

Cilj ugovora je da se potakne razvoj poduzetništva i poveća stopa zaposlenosti kroz povoljne uslove kreditiranja, koji mogu doprinijeti održavanju, pokretanju i unaprijeđenju poslovne aktivnosti.

BBi banka je ispunila uslove za učešće sa grand sredstvima za aktivnu politiku zapošljavanja privatnim preduzećima i poduzetnicima.

Predsjednica Uprave BBI banke Emina Šišić kazala je da je potpisani Ugovor vezan za subvencioniranje finansiranja poduzetnika, koje će obezbijediti BBi banka, dok će troškove će snositi Općina Novo Sarajevo.

- Općina je prepoznala ovu inicijativu javno-privatnog partnerstva, u cilju podržavanja razvoja privrede i povećavanja zapošljavanja. Ovo je četvrta linija zaredom koju potpisujemo sa Općinom Novo Sarajevo, sa jednom novinom koja se odnosi na  potpuno besplatno korištenje sredstava za privrednike, samostalne poduzenike, sa područja ove općine. Subvencionira se u potpunosti profitna marža za cijeli period trajanja tog finansiranja. Kratkoročno finansiranje traje do 12 mjeseci, a dugorčno maksimalno do 84 mjeseca. Za finansiranje je na raspolaganju 800.000 KM - kazala je Šišić.

Pozvala je privrednike sa područja Općine Novo Sarajevo da što prije i u što većem broju apliciraju za ova sredstva.

Načelnik  Hasan Tanović kazao je da Općina Novo Sarajevo nastavalja s aktivnom politikom i programima zapošljavanja.

- Vrijednost čitavog projekta za koje je općina izdvojila sredstva po tom pitanju je 20.000 KM. Pozivam sve zainteresovane da se jave na ovaj javni poziv. Sredstava imamo u dovoljnoj količini, bitno je samo da odziv bude kako treba, jer su veoma povoljne kreditne linije - kazao je Tanović.

Javni poziv za apliciranje biće raspisan do kraja ove, a najkasnije do početka naredne sedmice.

Rok za prijavu je mjesec dana.       

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu