Ekonomija     | 20.11.2021. 11:21 |

Javna tribina o jačanju prekogranične suradnje i korištenju EU fondova

FENA Mario Loncar

LIVNO, 20. studenoga (FENA) - Hrvatska matica iseljenika i KUD Rudine župa Vidoši – Livnote pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Grada Livno, u petak su organizirali javnu tribinu na temu "Prekogranična suradnja i korištenje EU fondova u cilju opstanka na ovim prostorima, jačanja gospodarstva, OPG-ova i turizma".

Tribina je održana u sklopu 3. kulturno-vjerske manifestacije Hrvata u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Vratimo nadu zavičaju".

Svoja izlaganja na spomenutu temu imali su prof.dr.sc. Mirjana Miličević s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, zatim poduzetnik i jedan od osnivača HUP-a prof.dr.sc. Ivan Miloloža, predsjednik kluba poduzetnika Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten BiH Zvonko Bagarić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i  šumarstva u Vladi HBŽ-a Božo Perić, te gradonačelnik Grada Livno Darko Čondrić.

Prof.dr.sc. Mirjana Miličević govorila je o projektima i prekograničnoj suradnji, prof.dr.sc. Ivan Miloloža osvrnuo se na gospodarstvo i uvjete ulaganja, dok je Zvonko Bagarić istaknuo probleme s kojima se gospodarstvenici susreću u svom radu. 

O prirodnim resursima Livna s posebnim naglaskom na ljudski potencijal nazočne je upoznao gradonačelnik Darko Čondrić, dok se ministar Božo Perić osvrnuo na pokretanje OPG-ova i njihovo jačanje u obrte i udruživanja u zadruge.

 Na tribini su, uz ostale, nazočili Mijo Marić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, Milan Kovač, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske matice iseljenika, Žana Ćorić, izaslanica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ante Mihaljević, član uprave HPB-a i Tomislav Vrdoljak, konzul RH u Livnu. 

Vjersko-kulturna manifestacija Hrvata Bosne i Hercegovine "Vratimo nadu zavičaju" nastavlja se i danas kada će biti otvorena izložba Nematarijalna kulturna baština Hrvata u Bosni i Hercegovini, uz razgledanje Franjevačkog muzeja i galerije Gorica –Livno. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Tribina o perspektivama Bošnjaka u Sandžaku na Danima mevluda i zikra

Na Danima mevluda i zikra tribina 'Perspektive Bošnjaka u Sandžaku i R Srbiji'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu