Sport     | 18.12.2021. 21:28 |

Košarkaši Zrinjskog nakon produžetka slavili u gostima kod oslabljenog Čelika

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 18. decembra (FENA) – Košarkaši zeničkog Čelika poraženi su nakon produžetka u susretu 9. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine na svom terenu od mostarskog Zrinjskog rezultatom 73:78 (14:21, 22:16, 20:22, 15:12 i 2:7). Nakon 40 minuta rezultat je bio neriješen - 71:71.

Oslabljeni zenički tim, koji je prije 10-ak dana ostao bez glavnih igrača- kapitena Milivoja Božovića, Nedima Buze, Harisa Ćurevca, Stefana Simanića i Harisa Dedajića, kao i trenera Josipa Pandže, pružio je večeras, pred oko 200 gledalaca u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, veoma jak otpor mostarskom timu te utakmicu odveo i u produžetak.

U produžetku su, ipak, puleni trenera Bojana Stevanovića poraženi, jer su Mostarci imali više igrača za rotaciju, a presudilo je i iskustvo gostiju. Čelik je u produžetku postigao samo dva, a Zrinjski sedam poena.

Kod Čelika je najefikasniji bio Anes Podojak s 27 poena, Ranko Križanović sa 17 te Emir Čerkezović s 15 poena, dok je goste sa 19 poena predvodio Josip Čović. Dvoznamenkasti kod Zrinjskog bili su i Omar Pajić s 15 te Josip Naletilić sa 10 poena.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Košarkaši Čelika protiv Bosne upisali prvi ovosezonski trijumf

Košarkaši Čelika će prvu ovosezonsku pobjedu sutra tražiti protiv Bosne

Čelik bez trenera i stranih igrača poražen na svom terenu od Zrinjskog

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel