Kultura     | 17.06.2022. 13:01 |

Dječji mjuzikl 'Bajka o Pepeljugi' otvara koncert mostarskog Simfonijskoga orkestra

FENA Mladenka Krilic, Foto: Mladenka Krilić

MOSTAR, 17. lipnja (FENA) – Dječji mjuzikl "Bajka o Pepeljugi", koji potpisuje maestro Damir Bunoza, otvorit će koncert "Disney’s Classics" koji će se u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar održati u ponedjeljak, 20. lipnja, u 20 sati u parku Zrinjevac povodom Svjetskog dana glazbe.

 

Na repertoaru koncerta su brižljivo odabrani najpopularniji crtani filmovi iz radionice Walta Disneyja, a aranžmane za sve skladbe potpisuje maestro Damir Bunoza. 

- Na dječjem mjuziklu 'Bajka o Pepeljugi', nastupa tridesetak djece Glazbenog vrtića Mostar koji će i glumiti i pjevati. Mjuzikl traje petnaestak minuta, a osmišljen je kao pravi dječji mjuzikl u kojem djecu prati kompletan orkestar - istaknuo je maestro Bunoza na konferenciji za novinare u Mostaru organiziranoj u povodu koncerta.

Nakon mjuzikla planirane su instrumentale poznatih melodija, a potom slijedi oko jedanaest točaka na kojima će nastupiti solo pjevači s Disneyjevim pjesmama.   

Na koncertu će nastupiti mezzosopranistice, Nikolina Zovko iz Mostara i Dora Jana Klarić iz Makarske, a iz Osijeka će se, nakon što je u tamošnjem HNK-u odigrao niz uspješnih opernih rola, damama pridružiti i Mostarac, bariton, Karlo Miličević.

Mezzosopranistica Nikolina Zovko kaže kako je za nju ovo jedno novo iskustvo jer je dosad radila samo klasični program i glazbu romantizma, baroka itd.

- Ulazak u žanr mjuzikla za mene je izazov i počašćena sam što su mi ukazali povjerenje - rekla je Zovko.

Ravnateljica Simfonijskoga orkestra Snježana Zovko pozvala je djecu i njihove roditelji da se okupe u ponedjeljak na koncertu gdje će moći uživati i u odabranim dijelovima crtanih filmova koje će moći pratiti na velikom led ekranu, dodajući kako će se u koncertnom programu pronaći i starija publika.

Sastavom Simfonijskog orkestra Mostar ravnat će Robert Homen iz Zagreba.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, Simfonijski orkestar zatvorit će također i Baščaršijske večeri 31. srpnja ove godine. Tom prilikom će sarajevskoj publici priuštiti reprizu koncerta "Sve ove godine" u Bosankom kulturnom centru u Sarajevu, a specijalna gošća bit će glazbena umjetnica Aida Mušanović.

- Mislim da ćemo na isti način, ako ne i upečatljivije, oduševiti Sarajlije, jer ipak su momci s Miljacke stvorili Indexe u čijim pjesmama će uživati još brojne generacije kako Mostaraca tako i Sarajlija – poručila je ravnateljica Simfonijskoga orkestra Mostar.

Podsjećamo, 28. i 29. ožujka ove godine mostarski simfoničari su sa svojim prijateljima iz Rock škole Mostar u Gradu na Neretvi održali koncert koji su posvetili 60. rođendanu legendarne pop skupine "Indexi".  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel