Kultura     | 19.07.2022. 10:13 |

Večeras otvaranje Omladinskog Festivala Sarajevo - OFF

FENA Saopćenje, Foto/ Argentinski film Sublime, iz zvanične selekcije 72.Berlinalea, otvara 14.OFF

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Omladinski Festival Sarajevo - OFF svečano će biti otvoren večeras u 19.00 sati, kada će brojne filmske zvijezde, gosti i partneri Festivala prošetati crvenim tepihom.

Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg OFF-a je Općina Novo Sarajevo, koja je putem Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, festivalski program finansijski podržala sa 40.000 KM.

Festivalski program otvara argetinsko ostvarenje "Sublime" čija je premijera bila na 72. Berlinale festivalu.

U sklopu Vils Summer Screen biće prikazano pet dugometražnih filmskih hitova, a posljednja dva dana Festivala na rasporedu su koncerti grupa Skroz i S.A.R.S. Sve projekcije će počinjati u 21 sat, a ulaz na sva dešavanja će biti besplatan.

Festival se ove godine održava na četiri lokacije, Pozorište Mladih, Gimnazijska ulica (otvoreno kino), Vilsonovo šetalište i Goethe Institut. 

Zahvaljujući podršci partnera i sponzora, ove godine će biti najbolje i najveće izdanje Festivala, sa četrdeset filmova, oko 200 akreditiranih gostiju, a očekuje se oko 8.000 posjetilaca.

Općina Novo Sarajevo prepoznala je značaj ovog velikog kulturnog, filmskog i umjetničkog događaja, koji se organizira po prvi nakon 2019. godine i pandemije koronavirusa.

Među gostima Festivala biće Blear Hirinksson, mladi islandski glumac koji se na Festivalu  predstavlja filmom "Heartstone", a najveća senzacija svakako će biti Andre Lamoglia, kojem će biti uručena nagrada za Best New Apperance u petoj sezoni planetarno popularne Netflix serije Elite.

Festival će trajati do subote, 23. jula, saopćio je OFF. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Sve spremno za otvaranje Omladinskog Filmskog Festivala Sarajevo

OFF: Prihod od ulaznica za film 'Crvene Narukvice: Početak' Roditeljskoj kući

Program OFF Generacija donosi 12 naslova iz šest evropskih zemalja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu