Bosna i Hercegovina     | 06.09.2022. 18:42 |

Objavljena knjiga/udžbenik 'Perzijski jezik: početni nivo studija za početnike'

FENA Saopćenje, Foto/ Iranski kulturni centar

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Kulturni centar Ambasade Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini pokrovitelj je izdavanja knjige/udžbenika "Perzijski jezik: početni nivo studija za početnike", a autori su prof. dr. Hossein Hajari i prof. dr. Munir Drkić.

Knjiga "Perzijski jezik: početni nivo studija za početnike" napisana je za potrebe učenja savremenog perzijskog jezika na univerzitetima u Bosni i Hercegovini i na prostoru zapadnog Balkana.

Namijenjena je prevashodno studentima prve i druge godine studija odnosno svima koji se prvi put žele informirati o perzijskom jeziku. Zamišljena je kao dopuna knjizi "Osnove perzijskog jezika: gramatika s vježbama".

Ta knjiga zajednički je izdavački poduhvat Univerziteta u Sarajevu - Filozofskog fakulteta i Organizacije za istraživanje i pisanje univerzitetskih udžbenika u oblasti islamskih i humanističkih nauka (SAMT) iz Teherana, a uz pokroviteljstvo Kulturnog centra Ambasade IR Iran.

- Iskreno se nadamo da će se ta knjiga sa uživanjem izučavati i da će se isto tako sa uživanjem iz nje podučavati - navode iz Iranskog kulturnog centra.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Sarajevu upriličeno virtualno iskustvo berbe šafrana iranske provincije Khorasan

U Iranskom kulturnom centru otvorena izložba 'Sebilj' Munira Tufekčića

Dan Hafiza Širazija, jednog od najvećih pjesnika svjetske književnosti

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel