Bosna i Hercegovina     | 02.12.2022. 20:49 |

Centar „Nova nada” priredio Božićnu priredbu

FENA Mario Loncar, Foto: Mario Lončar

TOMISLAVGRAD, 2.prosinac (FENA) – U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dana otvorenih vrata, Centar za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju “Nova nada” priredio je u prostorijama Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad Božićnu priredbu.

Kako je za Fenu kazala ravnateljica Centra Anđelka Buljan, program je počeo video uratkom u kojem su prikazane svakodnevne aktivnosti djelatnika Centra „Nova nada” kako bi djeca kroz samostalni i skupni rad, kroz igru i učenje, razvijala potrebne vještine za svakodnevni život.

Program je nastavljen igrokazom te glazbenim nastupima djece, a u završnom dijelu u galeriji KIC-a svi zainteresirani mogli su pogledati izložbu radova koje su pripremili štićenici.

Centar za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju “Nova nada” počela je s radom 2010. godine u prostorijama Udruge „Nada“, a od 2013. djeluje u zasebnoj zgradi u mjestu Kovači kod Tomislavgrada.

Odgojno-obrazovni sustav ove ustanove redovito pohađa 22 djece, a 53 s područja HBŽ-a povremeno koristi stručne usluge Centra.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Mostarski studenti tribinom obilježavaju Međunarodni dan osoba s invaliditetom

JP Putevi Brčko obilježilo Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Vlada TK na brojne načine podržava promociju sposobnosti osoba s invaliditetom

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel