Svijet     | 23.03.2023. 12:58 |

Rao: Pakistanci širom svijeta s entuzijazmom i patriotizmom slave Dan Pakistana

FENA Saopćenje, Foto/ Vehid Begunić

ISLAMABAD, 23. marta (FENA) - Pakistanci širom svijeta s entuzijazmom i patriotizmom slave Dan Pakistana 23. marta 2023. godine, navodi u saopćenju Akhtar Jamil Rao, ambasador Islamske Republike Pakistan u BiH.

Rezolucija o Pakistanu, koji je usvojila Sveindijska muslimanska liga u martu 1940. godine, označio je početak borbe za nezavisnost zemlje, što je u konačnici dovelo do stvaranja Pakistana 14. augusta 1947. godine.

Kako navodi ambasador, Pakistan ima snažnu ekonomiju, raznolik industrijski sektor i značajan ljudski potencijal, što ga čini ključnim igračem u regiji i važnim igračem u svijetu.

Islamabad, glavni grad Pakistana, rangiran je kao drugi najljepši grad na svijetu. Osim toga, turistička industrija Pakistana raste, a zemlja je dom nekih od najviših planina na svijetu, što je čini destinacijom za avanturistički turizam.

Zemlja ostaje predana u podršci braći u Kašmiru u njihovoj borbi za samoopredjeljenje i ima snažno, dugogodišnje prijateljstvo s Bosnom i Hercegovinom.

Pakistan je pružio podršku Bosni i Hercegovini u ključnim trenucima, a dvije zemlje uživaju srdačne bilateralne odnose temeljene na međusobnom povjerenju i bratstvu, navodi u izjavi ambasador Rao. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Ambasador Rao: Presuda indijskog Vrhovnog suda nepravedna potvrda inherentno nezakonitog čina

Pakistanski veleposlanik posjetio Brčko

Reis Kavazović i ambasador Rao razgovarali o poplavama koje su zadesile Pakistan

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel