Kultura     | 28.09.2023. 11:09 |

V4 Film Festival zemalja Višegradske grupe u kinu Meeting Point

FENA Saopćenje, Foto/ Kino Meeting Point

SARAJEVO, 28. septembra (FENA) - V4 Film Festival koji organiziraju ambasade četiri evropske zemlje Višegradske grupe, Slovačke, Republike Češke, Poljske i Mađarske, bit će održan u kinu Meeting Point u Sarajevu od 6. do 9. oktobra, a ulaz na projekcije je besplatan.

V4 Film Festival u kinu Meeting Point u petak, 6. oktobra u 19 sati otvara češki film "Strogo kontrolisani vozovi" Jiříja Menzela, koji je osvojio Oscara za najbolji strani film 1968. godine.

U subotu, 7. oktobra na programu je mađarski film "Istočna rivijera", čiju režiju potpisuju Dániel Tiszeker i Lévai Balázs, a u nedjelju, 8. oktobra, na programu je film "Sluškinja" Mariane Čengel-Solčanská), rađen u koprodukciji Slovačke i Republike Češke, sveobuhvatna, poetična i izuzetno emotivna priča o ženskoj snazi i zabranjenoj ljubavi, koja će gledatelje iznenaditi svojom nekonvencionalnošću.

Program završava u ponedjeljak, 9. oktobra poljskim filmom "Filip" Michała Kwiecińskia, po istoimenom romanu Leopolda Tyrmanda, saopćili su organizatori. 

Besplatne ulaznice za filmove V4 Film Festivala preuzimaju se u kinu Meeting Point, sat vremena prije početka projekcije, saopćili su organizatori. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dani Vijeća Evrope u kinu Meeting Point, ulaz besplatan

Besplatan ulaz na Dane evropskog filma u kinu Meeting Point

Filmovi iz programa 'Sarajevo grad filma' dostupni besplatno online dodatnih sedam dana

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel