Ekonomija     | 21.11.2023. 14:03 |

Huawei Roadshow 2023 u Sarajevu - Predstavljene inovativne tehnologije za savremene izazove (VIDEO)

FENA Darinka Mitrović, Foto: Harun Muminović

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - Vodeća svjetska kompanija Huawei Technologies danas je u Sarajevu upriličila Huawei Roadshow 2023. na kome su stručnjaci kompanije predstavili najnovija tehnološka rješenja i benefite njihove primjene u industriji i društvu.  

- Ideja naše kompanije je da širom Evrope organizujemo Roadshow koji će prikazati primjenu najnovijih tehnologija kroz različite industrije - izjavio je direktor odjela za odnose sa javnošću i komunikacije Huawei BiH Zećir Kasumić.

Tokom prezentacije posjetioci su mogli vidjeti na koji način Huawei Technologies stvara određenu vrijednost za svoje klijente.   

- Mi smo tu da inspirišemo naše klijente primjenjujući prakse iz cijelog svijeta u smislu da određene tehnologije daju priliku našim klijentima da ponude nove, inovativne usluge za građane, ali i isto takve usluge za različite biznise – dodao je Kasumić.

Kroz različite industrije predstavljeno je nekoliko primjera, a jedan od njih je primjer u Njemačkoj gdje je Huawei zajedno sa svojim partnerima i klijentima ponudio inovativno rješenje za željeznice u toj zemlji. Pored toga, predstavljena su tehnološka rješenja koja nalaze primjenu u lukama, kamionskom prijevozu roba i slično.

Poenta svega je da kroz nove tehnologije sa fokusom na 5G, kako je dodao Kasumić, sve to služi kao jedna platforma koja će povećati efikasnost i produktivnost samih operacija njihovih klijenata. Naveden je i primjer u luci gdje radnici moraju da sjede na kranu po čitav dan u jednoj smjeni što pored neefikasnosti uzrokuje određene zdravstvene probleme za radnika. Huawei je kroz inovativna rješenja zajedno sa svojim klijentima i partnerima ponudio mogućnost da se taj radnik  izmjesti sa krana u novo okruženje, odnosno u kancelariju i da se ujedno poveća efikasnost poslovanja.

-  Čitava ideja Roadshowa nije da se kopiraju rješenja koja su u Evropi, nego da motivišemo na neki način naše lokalno tržište da pronađe industriju koja je dovoljno zanimljiva, industriju koja je bitna za nas, i Huawei je tu spreman da ponudi svoje rješenje na koji način može povećati njihovu operabilnost i pored toga, naravno, profitabilnost samog poslovanja – naveo je Kasumić.

Preuzmite VIDEO

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Čuveni Huawei X2B Roadshow 2023 u Sarajevu i Banjoj Luci predstavio tehnološke inovacije iz različitih sektora industrije

Huawei: Kineski gigant koji posebnu pozornost posvećuje mladima

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli