Ekonomija     | 16.04.2024. 15:09 |

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

FENA Mladenka Krilic, Foto: Mario Obrdalj

MOSTAR, 16. travnja (FENA) – Huawei, globalna tehnološka kompanija, predstavila je najnovije tehnologije na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Već tradicionalno, stručnjaci ove kompanije posjetiteljima sajma predstavljaju načine na kojima grade bolji povezani, inteligentniji svijet.

 

Srž poslovanja kompanije Huawei još od osnivanja je inovacija. Tomu svjedoči zahtjev kompanije za 5.071 patent u 2023. godini. Na nedavnom održanom sajmu industrije mobilnih komunikacija, MWC Barcelona, Huawei je predstavio osam 5.5G inovacijskih praksi kako bi pomogao operaterima u izgradnji 5.5G mreža te će ovaj standard dodatno otključati potencijal mobilnih mreža i stvoriti nove prilike za rast telekomunikacijske industrije, istaknuto je na prezentaciji Huawei tehnologije u utorak na Mostarskom sajmu, na kojem već duži niz godina aktivno sudjeluju sa štandom i radionicama s fokusom na mlade studente  kojima su voljni pružiti priliku da svoje iskustvo i znanje podijele s njima lokalno.

Huawei tehnologija prisutna je na tržištu BiH posljednjih petnaest godina, a po riječima Zećira Kasumića, direktora odjela za odnose sa javnošću i komunikacije Huawei BiH, vrlo su zadovoljni otvorenim i poštenim poslovnim okruženjem koje imaju unutar granica BiH, a čemu se nadaju i u budućnosti.

"Nastavljamo ulagati u inovacije i poticati tehnološki napredak, ističući politiku upravljanja kvalitetom. Fokusirani na otvorenost i saradnju, usmjeravamo se na razvoj temeljnih ICT tehnologija i kompleksnih softverskih i hardverskih platformi. Osim toga, kontinuirano radimo na tome da svakoj kompaniji, bez obzira na njenu veličinu, omogućimo održivije i pouzdanije poslovanje na svakom koraku i u svakom trenutku. To potvrđujemo novim načinom na koji digitaliziramo obrazovanje, zdravstvo, ali i sve druge industrije", izjavio je direktor Odjela za odnose sa javnošću i komunikacije Huawei BiH.

Dodao je kako su mladi lokalni talenti budućnost ove industrije, a program kompanije Huawei Seeds for the Future posvećen je društvenoj odgovornosti koji ima za cilj njegovati ITC talente i mlade lidere, te promicati razvoj digitalnih zajednice. Zahvaljujući ovom programu, studenti tijekom osmodnevnog programa imaju priliku učiti od vrhunskih stručnjaka o naprednim tehnologijama, umjetnoj inteligenciji, kao i 5G mreži.

U kompaniji Huawei vjeruju da je tehnologija opće dobro, te kao takva treba biti dostupna svima, a rast i razvoj ne smije štetiti okolišu. Zbog toga kompanija poduzima ozbiljne korake u zaštiti okoliša poput ekološkog dizajna, smanjenja ambalaže, ispisa s bojama na bazi soje, recikliranja proizvoda i smanjenja utjecaja proizvodnje.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Čuveni Huawei X2B Roadshow 2023 u Sarajevu i Banjoj Luci predstavio tehnološke inovacije iz različitih sektora industrije

Huawei Roadshow 2023 u Sarajevu - Predstavljene inovativne tehnologije za savremene izazove (VIDEO)

Huawei: Kineski gigant koji posebnu pozornost posvećuje mladima

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'