Servisne informacije     | 26.02.2024. 07:48 |

Saobraćanje po većini putnih pravaca po mokrom ili vlažnom kolovozu

FENA Saopćenje, Foto/ Hazim Aljović

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu.

 

Zbog magle i niske oblačnosti vidljivost je smanjena na putnim pravcima: Bosanski Petrovac-Ključ, Glamoč-Mlinište, Kupres-Šuica, Kaonik-Vitez-Travnik-Donji Vakuf-Jajce, Donji Vakuf-Bugojno, Sarajevo-Konjic, Semizovac-Sarajevo, Gračanica-Tuzla-Kalesija-Zvornik, Ribnica-Banovići-Živinice-Dubrave, Srebrenik-Tuzla, kao na području Kiseljaka, Doboja, Odžaka, kao i u reonima graničnih prelaza Kamensko i Prisika.

Također, skreće se pažnja i na učestale odrone  kamenja na kolovoz.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Mole se i ostali učesnici u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u  saobraćanju.  

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-6

Grude-Vitina (Ružići), zbog izgradnje pješačke staze od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-15

Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

M-17.3

Ulaz u Neum (Stolac-Neum), zbog neophodnih radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren kroz ulicu Dubrovačka.

M-18

Čevljanovići-Nišići, zbog radova na rekonstrukciji kosina i izgradnji trake za spora vozila saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

Rača-Bijeljina, u reonu Balatuna izvode se sanacioni radovi, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

REGIONALNI PUTEVI:

R-445 Semizovac-Ilijaš, na dionici od mosta u Malešićima do skretanja za Bioču u toku su sanacioni radovi, zbog čega je saobraćanje usporeno.

R-445  Zenica-Lašva (ulica Sarajevska, od zadnjeg kružnog toka prema Drivuši), zbog sanacionih radova svakog  dana (osim nedjelje) od 07 do 18 sati saobraća se usporeno-jednom trakom.   

R-467 Podkamensko-Olovo (Boganovići) zbog izvođenja radova na mostu obustavlja se saobraćaj i preusmjerava na privremeni most preko Krivaje u neposrednoj blizini (za vozila do 15 tona), a za vozila preko 15 tona pravcem Ribnica-Banovići-Živinice-Kladanj-Olovo.

R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

R-470 Par Selo-Dubrave Donje, zbog radova na izgradnji trotoara uz regionalnu cestu vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

 

KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Aleja Bosne Srebrene, Izeta Čomare, Butmirska cesta, Plavi put, Branilaca Šipa, Majdanska, Alajbegovića i Isevića sokak, Stolačka,  Igmanska cesta, Panjina Kula i spoj sa ulicama Breka i Grdonj, Kotromanića,  Ložionička, Crni Vrh, Zapadni prilaz gradu („Brza cesta“), Ljubljanska i Stara cesta-Mitra Šućura.

DONJI VAKUF

U toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega je obustavljen saobraćaj preko mosta Alije Izetbegovića, pa se vozila preusmjeravaju preko nove obilaznice (kružni tok, te dalje kroz centar i obrnuto iz pravca Jajca prema Bugojnu), saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'