Servisne informacije     | 07.05.2018. 14:37 |

U BiH sutra umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - U centralni i istočnim područjima Bosne i Hercegovine sutra će u jutarnjim satima biti nešto više oblaka, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Tokom dana doći će do postepenog povečanja oblačnosti.

U Hercegovini bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u Hercegovini i na jugozapadu može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 13 do 16, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu od 23 do 27 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni.

U centralnim i istočnim područjima zemlje danas je pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima umjereno oblačno. Do kraja dana, mjestimično se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Ivan-sedlo 17, Sokolac 19, Livno, Sarajevo i Srebrenica 21, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Gradačac i Tuzla 22, Bijeljina, Doboj, Jajce, Sanski Most i Zvornik 23, Zenica 24, Grude i Široki Brijeg 26, Trebinje 27, Mostar i Stolac 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu