Kultura     | 27.03.2019. 20:53 |

Otvorena humanitarna izložba 'Mostar – grad vakufa i ljepote'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. ožujka (FENA) - U Karađoz-begovoj medresi svečano je otvorena humanitarna izložba "Mostar – grad vakufa i ljepote", koja će biti otvorena do 29. ožujka, izvijestili su u srijedu iz te škole.  

Na početku svečanosti prisutnima se obratio prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, koji je istaknuo kako je izložba znak da učenici i profesori medrese rade dobre stvari i priređuju određene programe koji otkrivaju brojne talente učenika.

Programu su prisustvovali pojedini profesori i odgajatelji Karađoz-begove medrese, imami Medžlisa IZ-e Mostar, univerzitetski profesori, a ispred Volonterske sekcije škole svim prisutnim obratila se mr. Ilhama Puce-Hondo, rukovoditeljica navedene sekcije.

-  Volonterska sekcija u našoj školi veoma je popularna i ima veliki broj članova. Realizirano je dosta uspješnih i kvalitetnih projekata i aktivnosti. Nadam se da će i ova izložba biti isto tako uspješna i da će novac prikupljen od prodanih fotografija biti od koristi nekome. Naši učenici kroz ovakve projekte rade na sebi, grade svoju ličnost i to je nešto što ih zaista ispunjava - poručila je mr. Puce-Hondo.

O samom projektu i ideji humanitarne izložbe govorio je profesor Meadin Mrndžić, rukovoditelj Novinarske sekcije, koji je kazao kako su prikazane fotografije na kojima prevladavaju motivi Mostara, njegovih vakufa i ljepota.

Žiri u sastavu: Kemal Zorlak, diplomant Karađoz-begove medrese i fotoreporter Agencije Anadolija, profesor Munib Obradović, svjetski poznati umjetnik i kaligraf, mr. hfz. Lejla Boškailo-Obradović, umjetnica i profesorica u Karađoz-begovoj medresi, odabrao je tri najljepše fotografije, a nagrađeni su: Adin Junuzović, Merzuk Bećirović i Muhamed Arifović.

Nagrade nagrađenima uručio je profesor Meadin Mrndžić.

Program su određenim recitalima o Mostaru i njegovim ljepotama upotpunili članovi Novinarske sekcije: Sara Kazazić, Mahir Ćosić, Samira Boloban, Kerim Hujdur, Hadžera Filan i Amina Čolak, dok se kasidom "Sevdalinka" predstavio Hor Karađoz-begove medrese.

Inače, izložba je projekt Novinarske i Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Mostaru počele Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Mostar i Hercegovina promoviraju svoju turističku ponudu gostima iz Srbije

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu