Bosna i Hercegovina     | 24.09.2021. 14:04 |

Suci Ustavnog suda BiH s nositeljima županijske i gradske vlasti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. rujna (FENA) - Nakon dvodnevne plenarne sjednice Ustavnoga suda BiH, održane u Mostaru, u petak je u Gradskoj vijećnici upriličen susret ustavnih sudaca s nositeljima županijske i gradske vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Mostaru.

Uime županijske vlade, na sastanku je sudjelovao predsjednik dr. sc. Nevenko Herceg, dok je izaslanstvo sudaca predvodio predsjednik Ustavnoga suda BiH Mato Tadić.

- Naravno da nas, kao i druge sredine, tište brojni problemi koje kontinuirano nastojimo rješavati. Naravno da su neki nepremostivi na lokalnoj razini i da nam je potrebna određena pomoć pa i kada govorimo o funkcioniranju sudstva u dijelu koji se odnosi na ponekad neprimjereno duge rokove u kojima se donose presude. Zato i pozdravljamo ovu mogućnost da, kao predstavnici lokalne vlasti, razmijenimo stajališta i iskustva o nekim dodirnim točkama u vašem i našem djelovanju - kazao je predsjednik Herceg u obraćanju.

U osvrtu na proteklo vrijeme, izraženo je obostrano zadovoljstvo činjenicom da je implementirana presuda Ustavnoga suda u svezi s provedbom lokalnih izbora u Mostaru, jednako kao i ona u svezi s konstitutivnošću srpske nacionalne zajednice u HNŽ-u.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

U Mostaru počele Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Mostar i Hercegovina promoviraju svoju turističku ponudu gostima iz Srbije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu