Kultura     | 20.12.2021. 11:03 |

Dani akademskog teatra zatvorenI predstavom za djecu 'Hoću kući'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Ovogodišnji XIX TKT Fest - Dani akademskog teatra 2021. pod motom "KO VIDi 19i?" svečano je zatvoren u nedjelju praizvedbom predstave "Hoću kući" autorice Jasminke Petrović.

Predstava za djecu “Hoću kući” govori o pustolovini dječaka Nikole koji je krenuo u avanturu tražeći savršenu porodicu za sebe. U predstavi igraju Damir Altumbabić, Ivana Milosavljević i Enver Hasić.

Na sceni teatra direktorica Teatra kabare Tuzla Ivana Milosavljević proglasila je pobjednika ovogodišnjeg Festivala prema glasovima publike. Na prvom mjestu našla se predstava "Münchausen” u glumačkoj izvedbi Vilima Matule. Pobjednička predstava je nastala u koprodukciji Teatra EXIT i MOVENS, čija je ocjena publike 4,91. Režiju potpisuje Boris Kovačević.

Ovom prilikom Teatar kabare Tuzla zahvaljuje svim teatrima na sudjelovanju, medijskim pokroviteljima i sponzorima na partnerstvu i saradnji.

Direktorica Teatra kabare Tuzla Ivana Milosavljević kazala je da je ovogodišnji festival tražio kreativnost i inovativnost od svih aktera.

- Simboličnim motom "KO VIDi 19i?" svjetla pozornice su ugledala pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine. U izvrsnim glumačkim uprizorenjima uživala je publika kroz sedam dana trajanja festivala. Ponosni smo što su se na festivalu ukrstili imena Ecije Ojdanić, Zijaha Sokolovića, Vilima Matule, Blanke Bart, Tatjane Bertok Zupković, Helene Minić Matanić, studenata Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli, ambasadorice Švedske u BiH Johanne Stromquist, direktora Zdenka Rečića i svih onih koji njeguju pozorišnu umjetnost i ljubav prema kulturi. Svima zahvaljujemo na doprinosu i povjerenju, naročito Vladi Keroševiću utemeljitelju scene Teatra kabare Tuzla koji je utkao put kojim je teatar prihvaćen i prepoznat u zemlji i zemljama regiona - istakla je Milosavljević.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

TKT Fest počinje u Tuzli 26. novembra

Predstava 'Gospođica Julija' otvara ovogodišnji TKT Fest

TKT fest slavi punoljetstvo kroz online predstave

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo