Stranačke aktivnosti     | 01.06.2022. 13:32 |

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

FENA Saopćenje

KO SDPBiH Tuzla: Praksa političkih zvaničnika ne bi trebala biti komentarisanje i u političke svrhe korištenje Presuda sudske vlasti

 

KO SDP BiH Tuzla: Praksa političkih zvaničnika ne bi trebala biti komentarisanje i u političke svrhe korištenje Presuda sudske  vlasti

Praksa političkih zvaničnika ne bi trebala biti komentarisanje i u političke svrhe korištenje Presuda sudske vlasti naročito ne onda kada pojedini procesi nisu u potpunosti okončani.

Međutim svjedoci smo kontinuiranih i sve bahatijih neosnovanih napada na rad prošle Vlade TK koju je časno predvodio premijer,  uvaženi prof.dr.  Kadrija Hodžić.

Dezinformacije u pogledu sudskih postupaka vođenih, naročito u oblasti obrazovanja, iziskuju argumentirane i oštre demante, što će u konačnici sa jedne šire vremenske distance biti moguće detaljnije dokazati.

Kada već spominjete presude suda za postupke ranijih direktora škola nesporna je činjenica da većina tih završenih posupaka, presudama nadležnih sudova biva proglašena NEOSNOVANIM. (nekoliko primjera u prilogu).

Takođe je činjenica da upravo ovih dana smjenjujete sve direktore škola koji pred vama nisu pognuli glavu. Ne samo da im prekidate mandat, već pojedine od njih ostavljate bez posla i osnovnih uslova za život.

S ciljem potpune transparentnosti, pronaći ćemo način da analiziramo rad svih prethodnih Vlada TK, naročito u dijelu koji se odnosi na štetu koju su nanijeli TK, i s takvim informacijama odgovorno stati pred građane i građanke Tuzlanskog kantona.

 

                                                                                                          Služba za informisanje

                                                                                                            KO SDP BiH Tuzla

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GO SDPBiH Tuzla

Saopćenje za javnost KO SDP Tuzla

Bijedić: Očekujemo poništenje odluke o isključenju Vujovića i Tokića

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel