Magazin     | 01.07.2022. 08:43 |

Započeo sedmodnevni glazbeni spektakl Pula Music Week

FENA Agencije

PULA, 1. srpnja (FENA) - Sedmodnevni glazbeni spektakl elektronske glazbe Pula Music Week započeo je u četvrtak navečer u pulskoj Areni i već prve festivalske večeri okupio brojne posjetitelje i ljubitelje takve vrste glazbe.

Već u poslijepodnevnim satima u samome središtu Pule mogla se osjetiti prava festivalska atmosfera koja dugo nije bila prisutna u najvećem istarskom gradu, a ljubitelji elektronske glazbe, koji su zbog ovog događaja pristigli iz svih krajeva svijeta, okupljali su se oko pulskog amfiteatra.

Zvijezda večeri bila je južnokorejska producentica i DJ-ica Peggy Gou, koja je postala planetarno poznata ljubiteljima elektronske glazbe zahvaljujući prvoj uspješnici "Makes You Forget" s kojom je 2018. uspješno uplovila u umove obožavatelja ovog glazbenog žanra. 

Peggy Gou je nadaleko poznata ikona stila, a predstavlja novu generaciju DJ-a koji se više ne stapaju u tamu noćnih klubova, već slave stilski neobične izglede i koriste ih kao sastavni dio kreiranja imidža tijekom svog nastupa.

Uvertiru u njen nastup priredili su fka.m4a i Overmono koji su zagrijavali atmosferu od 19 sati, kada je festival službeno otvorio svoja vrata za posjetitelje. Osim stranih gostiju, vrhunskoj su se zabavi odazvali i domaći posjetitelji koji nisu htjeli propustiti ovakvu glazbenu poslasticu u svom gradu.

Uoči otvorenja, u ime Pula Music Weeka čiju organizaciju potpisuju najveći glazbeni promotori ALDA i Insomniac, Baggi Begovic je rekao da Pula ovim događanjem postaje neizostavna lokacija za okupljanje ljubitelja elektronske glazbe iz cijeloga svijeta. 

Za petak je najavljen nastup popularnog Solomuna, a u subotu posjetitelje očekuje britanski producentski duo Disclosure. U idućim danima slijede nastupi Tale Of Us, Borisa Brejche i Charlotte de Witte, a posljednjeg dana događanja na pozornici će se predstaviti Black Coffee, koji je ove godine osvojili Grammyja u kategoriji najboljeg plesnog albuma elektronske glazbe, prenosi Hina.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Folklorne skupine iz BiH i Hrvatske na Festivalu svatovca i svatovskih običaja (VIDEO)

Sarajevski otvoreni centar i ove godine organizator Festivala Kvirhana, slogan 'Bujrum slobode'

Danas otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli